dijous, 24 de maig del 2012

Cuinem a l'aula!!


Avui els nostres pirates han deixat els mocadors i s’han posat els davantals. Els alumnes de 1r A han après a fer pasta fresca, l’han farcit de confitura de maduixes, l’han acompanyat de macedònia de fruites i ho han regat amb xocolata calenta. Ah!! A més a més, ho han decorat amb pols de festuc!! Mmmm!! Que bons que estaven!! Oi que si, pirates!!!
Aquí us posem la recepta per si ho voleu repetir a casa:

Per la pasta:

-        350 grams de farina
-        3 ous
-        Una mica d’aigua
-        Confitura de maduixes

Per la guarnició:

-        1 Kiwi
-        150 grams de maduixes del Maresme
-        1 poma
-        1 préssec
-        1 plàtan
-        Un grapat de festucs
-        Xocolata de cobertura desfeta



En un bol posem la farina. Fem la forma d’un volcà i en el cràter hi posem els ous. Comencem barrejant els ingredients a poc a poc, i cada cop anem accelerant el procediment.



Ha de quedar una pasta homogènia, que no s’enganxi als dits. Si veiem que està molt seca, hi afegim un xic d’aigua, i si la notem humida hi afegim una mica de farina.

Un cop amassada, ho deixem reposar 10 minuts a la nevera. A continuació, ho traiem de la nevera, n’agafem un grapadet, en fem un bola i comencem a estirar amb l’ajuda d’un corró. Sobretot!! Poseu farina a la taula, sinó s’enganxarà molt! Penseu que ha de quedar molt fina.

Un cop la tinguem ben fina, amb un motllo la tallem, hi posem la confitura al centre, la tanquem amb una altre capa i la sallem amb l’ajuda d’una forquilla. Això tantes vegades com massa tinguem.




Un cop tinguem tots els raviolis farcits els bullim entre 4 i 5 minuts en aigua ben calenta.
Quan els traiem del foc, els refredem amb aigua freda i posem els que ens sembli en un plat.
Tallem la fruita a daus petits i la llencem per sobre. Ho reguem amb xocolata calenta i ho decorem amb els festucs, que abans hem aixafat amb una mà de morter. 





Que aprofiti!!

Felicitats pirates!!

Per cert, aquest plat el presentarem al concurs d’escoles Tastafruita 2012!!

Seguiu atents, que demà els pirates de 1r C ens posaran les seva recepta!!    

1 comentari: